Uitleg Japanse theekopjes onderdelen

Een korte uitleg van de Japanse benamingen van delen van het theekopje

      1. Mikomi: Het zijaanzicht van de theekom
      2. Kuchi Zukuri: De mondopening of lip
      3. Chakin: Een chakin is het doek wat gebruikt wordt om de theekop te drogen
      4. Chasen: Een chasen is een bamboe borstel/menger, gebruikt om de thee te mengen met het water. Het aangewezen onderdeel van de kom is het deel waar de borstel tegen schuurt wanneer de thee met het water gemengd wordt
      5. Chadamari, cha damari: De thee ‘ bron’ waar het laatste beetje thee zich zal verzamelen na het drinken
      6. Chakin Zuri
      7. Chasen Zuri: Waar de chasen menger tegenaan schuurt bij het mengen van thee met water
      8. Kodai Waki: De verbinding tussen de voet van de kom en de kom zelf
      9. Kodai Uchi: Binnenzijde van de voet. Het centrum van de voet
      10. Kodai: De voet
      11. Koshi: De heup
      12. Do: Het komvormige materiaal